onsdag 14. mars 2012

Byen vår

I går tok vi en tur over veien for å hogge ned et tre som hadde veltet. Da så jeg byen vår fra en helt annen vinkel. Så oppe på høyden ser du litt av de små husene alså torpene som blir brukt som hytter.

         

             

Kraftverket >
Her lages det strøm noe som som er blitt gjort i ca 50 år . Ved broen ligger demningen hvor det blir sluppet ut vann som går i gamle rør til kraftverket. Det finns fire sjøer til som alle er regulert. Strømmen som blir produsert selges ut på nettet.


                                                          Smia>
Her jobbet verkets smed og i dag står det en jernhest som gikk på diesel her som ble bygd i Nordmark tidlig 50. Dette er en erstatning for hesten . (bilde kommer senere) Dette huset har stått uberørt i ca 45 år og det er mye historie bak disse veggene.

Her ser dere elva og to gode venner
som elsker og holde på. De hopper fra stein til stein, mange nye lukter av dyr som har passert. Vi har funnet rev, elg og rådyr møkk og litt lenger ned har beveren bygd et stort hus. ( kommer i morgen)
Siste bilde som viser Starsjonsbygningen og det gule er skogvokteren sitt. Det var litt om byn som vi elsker å være en del av og det er mye mye mer.... Klem

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar