torsdag 8. september 2011

Begynnelsen.

Det hele begynte med at vi hadde lyst på et lite torp i Varmland, det ble mange turer rundt om. Og gode kartlesere ble vi. En kveld vi satt på internett og tittet på torp kom Drømmehuset opp på skjermen noe vi ikke visste da. Tok kontakt med megler som straks ville møte oss i Motjernshyttan.
Det første møte var et stort stenhus hvor vi måtte måke vei selv og to store uthus + et vaskeri og jordkjeller. Jeg var litt skeptisk til alle husene som trengte malingstøk og renovering. Så kom megleren låste opp og vi fikk komme inn i gangen til huset som skulle bli vårt drømmehus:) Peisestuen var det som avgjorde at vi bestemte oss, atmosferen, lukten av gammlelt treverk og en kjempestor peis. Vi gikk opp i andre etasje og der var det et stort rom som hadde vært matsal for de som jobbet i jernhyttan. Det bodde også 7 familier i huset hvor de hadde  ett rom hver med vedovn+ egen utedo
Ellers var det mange spennende ting som for eksempel " gyngestol, dekketøy,mange gamle bøker og blader og pyntegjenstander". Alså et eldorado for sonne som meg :)
Så var det tid å reise hjem og fordøye alle inntrykkene. Men bare halveis hadde vi bestemt oss og ringer megler og legger inn bud. En uke etter var huset vårt og 31mars 2007 overtok vi nøkkel og drømmen var oppfylt.Nå skulle det ryddes og vaskes, div møbler ting og tang som vi hadde med oss i lånt lastebil skulle få nytt hjem.Denne kvelden var det to trøtte og fornøyde som krøp under dynen i nytt hus:)
Dette var det første møte med et herlig sted som senere skulle bli vårt nye hjem.

Nå har det gått 4år og vi har bodd her i ca ett og etthalvt år og trives kjempebra. Vi har funnet mange fine steder hvor det er blåbær og tyttebær, multer og masse sopp.Så det blir endel mat fra skogen ... som soppsuppe og soppai. Syltetøy av bærene + likør av moltene noe som smaker helt fortreffelig. Skogen er full av vilt så det blir litt jakt av småvilt og mange fine turer i skog og mark.Noe vi ser endel av er nedlagte torp, hvor en kan liksom tenke seg at her har det bodd folk i alle årstider. Jordkjellerne er de som holder seg best, de er ofte bygd av sinnersten som er slagg fra jernverket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar