lørdag 14. desember 2013

                   
                           Hei,alle venner.. Denne uken har vi hatt besøk av venner så jeg fikk ikke tid til bloggen. MEN nå håper jeg det skal bli greier:) I dag lørdag har det kommet ca 2cm med snø og vi har fått med oss naboen så vi kan få snudd båten oppi gjellsjøen. Bilder kommer...
Ellers har det gått i ett de siste ukene vi har sett på HØY bil som vi kan bruke i skogen på alle våre skogsturer. For 2 uker siden fant vi en ihjelkjørt rev ved veikanten på den andre siden av veien. For at ikke hundene skulle tukle med den,  tok vi den med opp i skogen. Her har vi et sted hvor vi vet det er endel dyr, så vi tenkte mat...
Dagen etter dro vi tilbake og reven var borte! Ulven hadde fått mat:)
Denne vinteren og våren har vi store planer med å pusse opp litt inne i huset,peisestua skal bli jaktstue+ at gangen skal få et nytt utseende. Kjøkkenet skal få noen nye skap og bord, så det blir nok å henge fingerene i. Bilder kommer...
Jeg vet godt hvordan det skal være, har brukt mange timer med planlegging og endelig har vi kommet i mål.

Den 23 november hadde vi marked her, noe jeg har ønsket meg i flere år. Så da ble det mest naturlig at jeg ble "sjefen" he he.. Hele byen var med og alle fikk arbeidsoppgaver, vi lagde og hang opp plakater over alt. Satt inn i aviser rundt her og planleggings møter her hos oss.


 
                           Her setter vi opp bodene.


     Det ble solgt alt fra "norske" vaffler med geitost til utskjærtedyr,kranser og masse hjemmelagde ting.
Det ble en suksess og alle var kjempefornøyde og vi avsluttet med pølse+ lumpe. Så vi har i tankene at til sommeren finner vi på noe annet gøy.

                                    MAT I STENHUSET.
     
                  Jeg kjøpte en salmalaks sist jeg var i Norge.
                   Og dette ble det vi lagde!
                       Du trenger:
                             En salmalaks
                              hvitløk
                              chili
                              fersk koriander
                              sojasaus
                              olje
                               smør
                              Bånnspagetti med hvitløk og persille                 
                              lime
                               rømme 

 Pensle fisken med soja, hvitløk, koriander og chili.

Dette bilde skulle vært først..
                                 Her har jeg stekt halvparten og den andre er rå.
                               Stek fisker bare litt og ha over sesamfrø, den rå fisken har en over litt lime + soja og sesamfrø.
                                               Håper det vil smake!


       











                              


























                               

                                    

søndag 8. desember 2013


                  STENHUSET I JULESTEMNING!



                   Ja, velkommen til bloggen min:) De neste mnd skal jeg skrive litt om hva som skjer her + at det blir litt om mat. Siden sist har det ikke skjedd så veldig mye, vi har fått 2 kyllinger "selv" som heter hønen Agda og liten Sonja. Sommeren har vært helt topp, med familie og venner på besøk. Naboen har gitt oss båt og en liten hytte ved et vann som heter Gjellsjøen. Her har vi tilbrakt masse tid hvor vi har grillet,fisket og badet.




              
       I høst har vi plukket masse bær, bringebær, blåbær og tyttebær. Har også fått plukke rips som ble gele og solbær som ble syltetøy av naboer som ikke får brukt det.
Så er det soppen som vi hvert år høster masse av.... Familie og venner elsker denne aktiviteten. Da griller vi og er borte hele dagen. Det er like spennende om hvem som finner det beste stedet og hvem som finner mest....
                                          
                                     


 
 


                         Av soppen lager vi deilig soppstuing.
                                   
                            Til denne trenger du:
                               Sopp
                               Bacon
                               Løk + hvitløk
                               Salt og pepper
                               Fløte
           Stek baconet først, også soppen. Løk og hvitløk + fløte tilsettes. Smak til med salt og pepper.

                           Ellers har høsten gått altfor fort, men  planer har en alltid:) Det blir garasje, ny bil, og litt fornyelse inne, Så vinteren kommer til å gå fort. Alt vi gjør kommer på denne bloggen + mye annet spennende.
                   Ha en fortsatt fin ettermiddag. Klem