fredag 27. april 2012

Kos, natur + torp.

I går kveld var det stjerneklart og vi gikk på en svermetur.


        I DAG: Dags for en tur på et nytt sted og utforske. At det kan være så fantastisk over alt i skogen, så mye en opplever. Bare denne selvlagde bekken er et godt eks   



Se på fargene, vannet og drøm deg bort.... Dette er ting en ikke tenker over, for som oftes går en bare!!
Noe annet vi fant i dag var en blomst i full blomst som så ut som en hageblomst. Denne er giftig og heter Tysbast og her er den:)
                                    
Det blir mørkerøde bær etterhvert.
  



Vi fortsatte videre oppover i skogen og etter å ha gått i ca 2km og her viser det seg en openbaring for sonne som meg. ET torp:


Tenk midt inne i villeste skogen ligger dette, jeg titter inn i hus nr 2 der har de hatt sauer for ikke så mange år siden. Bilde nr 1 er våningshuet, her var taket nesten falt ned så jeg ville ikke gå inn. Men det lille jeg så var en fin gammel spis og litt møbler + på et av de andre rommene var det en kakelovn. Neste gang turen går opp dit blir det bilder.
Utenfor var det masse bringebærkjerr noe jeg ser frem til å plukke av bærne! Vi setter oss ofte ned og grubler + tenker hvordan man hadde det her for mange år siden.
På veien hjem fant jeg en ny selvlagd bekk og blir like fasinert.

 nå mine venner i morgen blir det utstilling i Vesterås og vi stiller begge hundene. Så da blir det hundeblogg i helgen + at vi skal ha ringtrening på søndag. Noe vi ser fram til alle 4, treffe igjen hunder og eiere som vi bare ser på utstillinger. Håper dere alle får en fin helg.
                              
                                              Klem!                              
                                                              

                                         



         

onsdag 25. april 2012

Hei, ja nå er det tid for å sette frø.  Finne ut hvilke sommerblomster en skal ha, og hvor. Har satt endel men de kommer ikke før ut i juni , det er nå jeg vil se det vokser rundt her. I morgen er det tilbud på MANGE sommerblomster og dit skal vi:)
      Pr i dag vokser det blåveis noe som er helt nydelig, her hvor vi er vokser de ikke. Det er sone 4-5  det er værhardt her, det er sjeldent vi finner epletrær i nærheten. Tenk på alle de torpene vi har besøkt, jeg har funnet rips, solbærbusker men ingen fruktrær. Prydbusker vokser vilt og er jeg heldig dukker det opp en og annen staude.   

Her er en gammel pion (dillpion) den sto i blomsterbedet ved huset. Den blommstrer i kun 2 dager.
Her er bilde av vår dillpion som jeg tok i fjor, den er bare vakker:) Så forand den må jeg ha sommerblomster for at de har så kort tid de blomster.

Så i morgen drar vi på blomstertur til Lidel hvor de har kjempesalg. Så i morgen ettermiddag skal vi hente fils som ligger igjen etter skogsmarskiner. Som er avfall etter grener. Vi har en gammel båt som reddet livet mitt, den tok av når treet falt. Oppi denne skal vi ha sommerblomster og da er det bra med flis i bånn. Trenger da ikke så mye jord.

               mer fra den store blomsterhandlen i morgen.Klem            

                           
                                          

tirsdag 24. april 2012

Endelig tilbake og rett ut i skogen hvor jeg trives best.
Det har vært koselig på Skjetten med shopping og vennebesøk.


Her fant vi et nytt sted hvor det var helt topp både til fisking og bading. Jentene storkoste seg her var det masse nye lukter og Kaia jaktet. Hun roper på Gyda når hun har funnet noe spennende og da er det en som er rask....

Et bad er alltid godt når en skal holde følge med liten søster:)

                                 
 Gode venner som holder sammen! Ha en fin dag. Klem

tirsdag 17. april 2012

Nå drar jeg til skjetten.

Hei alle gode lesere. Nå blir det stille herfra til Søndagen, drar til Skjetten til barn og barnebarn. Ha en kjempefin uke. Venche.


Bider som er tatt på en av våre turer. Mottjernen.                                

søndag 15. april 2012

Vår og rydding

Hei, ja nå er våren endelig her! Man kjenner det liksom på kroppen at det kribler etter å gjøre noe. Så her blir det loppisboden som får gjennomgå også litt annet.
I går på hundeturen vår fant vi et nytt sted hvor vi fant mange muligheter, det var bærterreng med blå,tyttebær og molter+ at en enorm utsikt.
Her ser en langt utover til en myr og et lite vann, her kan en sitte rådyr vakt med Gyda:) Noe Per Ove har tenkt å prøve.

Mat: Vi prøver å spise så sundt som mulig og kansje prøve en gammel svensk rett som alle skryter av.
Kål pudding: Kjøp kjøttdeig, kål, løk og poteter.
                     Brun løk og finhakket kål ( bruk ostehøvelen) i smør.
                     stek kjøttdeigen smak til med salt og pepper.
                     Ha lagvis i en ildfast form og sett i ovnen i ca 30min
                      Kok poteter og lag saus " kjøttfound + maisena (brun) og smak til med krydder etter smak. Serveres med tyttebær. Kos dere.

Fisk med bånnspagetti: Kjøp kakseskiver og bånnspagetti + pestoglass.
                       Legg fisken i stekepannen med smør og krydder, stek dem litt
                       også heller du pestoen over. Kok bånnspagettin legg blandingen
                       over, servers uten noe eller lag en lett salat. Kos dere.
 
Ellers er alt greit her og våren kommer med stormskritt, smilet er lett å lokke frem:) Hønene og Jon Gunnar storkoser seg ute, jentene er ute hele dagen. De graver i jorda og ruller seg i vannpytter JA livet er herlig.
                    Ha en fortsatt fin dag og velbekomme;)
  

torsdag 12. april 2012

Litt om mat + litt til.

    Hei, Når en skal bosette seg et stykke fra nærmeste butikk lønner det seg å planlegge menyen. Man kan liksom ikke dra å kjøpe melk hvis en har gått tom. Jeg setter opp meny for 3 uker av gangen og handler  som oftes hver torsdag. Da går jeg gjennom fryser og kjøleskap, setter opp handleliste. Dette sparer jeg nok noen hundrelapper i måneden:)
Menyen består av 3 fiskemiddager i uka så  da må en bruke oppfinnsomheten å tenke smak og konsistens. Her er det ikke så lett å få tak i fersk fisk men frossen går bra. Jeg kjøper ofte med meg fersk fisk når jeg er på Skjetten. Sei og hel laks + fiskeboller og pudding stå ofte på listen, medisterdeig får en ikke her.
Her er menyliste for denne uka:
Mandag: Lakseskiver (stekt) med agurksalat, eggsmør og poteter.
Tirsdag:  Kyllingbryst i wok med grønnsaker og ris.
Onsdag:  Kokt frysetorsk med raspet gulrøtter og poteter. Dessert: ris (rester fra i går) med rørt tyttebær og melk.
Torsdag: Stekte pølser med hjemmelagd ertestuing og poteter.
Fredag:  Hjemmelagd tomatsuppe.  Pannekaker med stekt flesk og blåbærsyltetøy.
Lørdag:  Røkt rådyr med tyttebærrømme og flatbrød. Oksestek med erter gulrøtter og poteter + tyttebærsyltetøy og en god saus. Creme brulet.
Søndag: Helstekt laks i folie med dill,hvitløk,fiskekrydder,sitron og smør + fennikel og poteter.
Ja nå vet dere hva som blir og har blitt servert her denne uka:)
  Jeg bruker nesten alle rester til lunsj eller får dyrene det.
  feks. Nå er tomatene billige og en kjøper kansje litt for mange, de ligger å blir myke DA:  Koker du litt vann putt tomatene oppi og la de småkoke til skinnet slipper. Ta av skinnet og knus dem sammen med hvitløk . Putt tilbake i kjelen og tilsett litt buljong og vann. Ja da var suppen ferdig. Servers med hardkokt egg eller knekkebrød med ost.

Noe barna setter høyt er fish and chips : Her bruker jeg sei+ hvetemel med salt og pepper,strøkavring og rått egg. Steker de i olje, ta et stykke sei dypp det i mel så egg og til slutt i kavring. Chipsen sterker du ovn med litt olje. Prøv dette anbefales:)
Er det noe dere lurer på send meg noen ord eller en rett du har lyst til å lage.


Så dere lurer på Disse bøttene som vi fant i går. Det hele begynte med at vi luftet hundene før vi skulle legge oss. Plustelig hørte vi en plysterlyd ganske sterk og den beveget seg frem og tilbake rett over veien. Det var ikke mennesker for det var helt mørkt vi sto lenge og lyttet. Hundene var stille og de holdt seg i nærheten av oss.
Da vi kom inn var det rett på pcn og finne dyrelåter men negativt. Vi ringer til Pål i morgen og jo da det kunne godt være en bjørn....
Yttertøyet kom fort på og ut for å finne spor,

Her er evetyrskogen vår:) Men ingen spor av bjørn bare et spennende torp
Her måtte jeg jo se litt og jo da her fant jeg 2 bøtter som blir fine blomsterpotter.
Klem.
    

tirsdag 10. april 2012

Nå regner å regner det!

     Hei, vi trodde våren var kommet med sol og varmt vær. Men NEI først kom kulda også kom snøen, nå bare regner det. Men jeg har nok å gjøre inne, så i morgen kommer malingen fram. Så dører + karmer bli hvite noe jeg har tenkt å gjøre lenge.
Ellers er jeg i full gang med loppisen, plukker frem og legger bort:) Finner mye som jeg har glemt jeg hadde. Så tiden går fort og ting blir gjort....


Ellers har vi meldt oss på 4 utstillinger noe vi ser veldig frem til, så når det slutter å regne da blir det trening på gresset ved tjernet.
I morgen kommer det litt oppskrifter av maten vi lager og om hva jeg har lært i den tida vi har hatt Dagverkstugan.


Dette blir det på menyen i morgen:)
                                                                 Ha en fin kveld. Klem

mandag 9. april 2012

Vel overstått:)

          Hei,ja så var påsken over og hverdagen kommer snikende. Her har det vært stille og rolig, utelivet har vi kost oss med. Lange turer hvor vi har oppdaget mange nye torp og for ikke å snakke om gamle ting. Har alltid ønsket meg en stor lampe oppe i gangen og tenk gjemt bak bærtrær og gammelt gress lå det der bare:)

Det var et gammelt tannhjul og akkurat passe. Så til uka skal vi hente det og PO finne ut hvordan det skal bli.

Disse bildene er fra et torp ikke langt fra oss, det må ha vært et stort bruk for de har ryddet mark. Hvordan vi ser det er at det ligger store hauger med stein langs stien. Inne på området vokser det rips og solbær, det er skjeldent vi finner epletrær.
Ellers er som dere alle vet masse spennende og se!! Midt inni den tetteste skogen hadde en hakkespett kost seg og kansje hatt besøk?
Litt lenger ned fant jeg en som har hatt det travelt og glemt igjen maten sin.
Denne dagen fant vi masse spennende og alle var fornøyde, nye veier, spennende stier og en herlig natur.

                                                
Ha en forsatt fin ettermiddag. Klem


    

tirsdag 3. april 2012

Også kom kulda.

                     Hei alle venner:)
Ja i dag våknet vi til 6 kalde, men været er med oss strålende sol. Har tenkt å rydde i loppistingene. Det er endel som må luftes før jeg legger det på plass. Gleder meg til å se hva jeg har samlet sammen og hva naboen har satt igjen.
Her ser dere hvor loppisen skal være, de 2 første dørene. Her setter vi opp gelender og trapper, inne skal jeg ha ting som må være inne. For bak bilr det satt opp et stort telt hvor det blir ting som tåler å stå ute. ( bilder kommer senere) Her blir det kafe med koslige bord rundt om på området. Grillplass og utsalg av forskellige ting hvor naboene står for. Åpnigen blir ikke før mai, juni.
Til neste år  bygger vi om til utleie og gjester. Det er 2 etasje, så i første blir det kjøkkenkrok med en liten stue og trapp opp til sovealkove.

Så må vi lage ett nytt vindu i første ut mot gården og ett under det som er.
 En liten terrasse rett utenfor døra også lukker vi den høyre. Dette blir et spennende prospekt og endel jobb. Men fint skal det bli og ikke så dyrt for møbler, kjøkken og dekketøy har vi.

      Her er PO inne og trappen opp til soverommet veggen rett forand skal bort så blir det god plass. Bilder kommer:)
 
Så her ser dere tunet vårt og her skal det bli liv til sommeren med loppis både forand og bak:)
                          Ha en forsatt fin ettermiddag. Klem