fredag 30. mars 2012

Bingo + bilder.

I går når jeg satt å spiste middag ringte telefonen. Det var naboen som spurte om jeg ville være med på bingo:) I et tettsted 4 mil herfra holder de bingo torsdag og fredag i et lager. Torsdag er det pengepremier og fredag mat, det var ca 150stk samlet. Det var langbord nede og småbord oppe, noen hadde med seg matpakke og kaffe + andre småkaker og konfekt. Flest damer fra 50 og oppover dette måtte være helt topp for enslige. Vi hørte summingen av stemmer men når morroa begynte kunne en høre en knappenål falle. Tenk der satt vi fra 7 til 23, med pause på ca 10 min. Jeg ble helt ør i hodet og når nabo spurte om vi skulle prøve oss på matbingoen i kveld takket jeg nei. Det hadde vært en kjempefin kveld og vi reiste hjem med mange inntrykk.

                                  Noen steder er det litt vinter.

Fremdeles bingo:) I fjor sommer var vi på tutbingo, her var det en fotballplass full av biler helt fulle med mennesker i alle aldre. Vi kjøpte oss kuponger og satt oss godt til rette. Her hørte jeg litt dårlig så 800 kroner ut av vinduet for jeg så ikke at jeg hadde bingo.I nabobilen satt hele fammen til naboen og de fikk høre om min blødme:(  Lenge etterpå traff jeg en av fammen og hun pekte på meg og sa " tenk hun glemte å tute bingo" dette har fulgt meg. Så neste gang vi drar på tutbingo Da tuter jeg.

                     Her nede ved hyttjern ligger et herlig torp hvor vi kan badebastu og sitte ved vannkanten med et glass vin. Vi går dit på under 5 min.




Det er mye rart jeg kan ta bilde av her er en gren med mose.

Ha en fin kveld. Klem

onsdag 28. mars 2012

Skogstur.

       Hei, i går tok vi turen til et skogsholt hvor vi ikke har vært før:)
 Fant en skogsvei og fulgte den i ca 5km.


Her var det vilt og MASSE trær noe Kaia liker godt. På veien fant vi spor av ulv og elg + en ulvebærs.




Litt lenger opp fant vi noe en ikke kan bli klok på 4 store stener sto oppå hverandre. Noe ikke et menneske hadde greid håndkraft. Og midt i skogen?


Det var en kjempetur hvor vi oppdaget myrområder og blåbær steder. Noe som vi skal gjøre oss nytte av til høsten. Moltelikør er kjempegodt og moltekrem er heller ikke dumt:)
Så når forsommeren kommer blir vi nok å se på disse myrene....
Når en går som oss blir det at en ser og oppdager masse foreksempel farger, forskellige mosesorter, trollskog, dyretråkk og mye mer. I går så vi et dyretråkk som var veldig synlig og gått opptråkket, så til helga tar vi med oss lunsj og følger det. Jeg gleder meg allerede, tenker på hva som skjuler seg der. Torp står høyt i kurs hos meg og det å finne bortgjemte torp og gå på oppdagelsesreise, tenke seg hvordan det var her når det bodde folk her.





Etter en god stund var vi og jentene  fornøyde da så vi frem til en god lunsj.
Hjemme var det fler som ventet på mat, Jon Gunnar hadde bestilt laks og poteter med litt mais:)







Ha en kjempefin dag. Kos dere over at våren er her. Klem

tirsdag 27. mars 2012

Bilder fra byen.

Ja, vi trives godt i denne lille byen vår. Det er 19 fastboene, 7 hunder, 2 hester, 4 høner og en hane Jon Gunnar,ca 20 katter + noen bevere og mange fugler.
Her er det mye historie og gamle byggninger.
  Her er herregården og Magasinet som var godshus for jernbanen.
Jernhyttan hvor de smeltet jern og produserte råjern. Avfallet ble brukt til å bygge hus som en ser på magasinet. Vi bor også i ett hus bygd av avfall, hvor veggene er 60 cm. Her er det kaldt og godt på sommeren og nå når vi har fått oss bergvarme er det godt å varmt på vinteren. Stenene i huset holder på varmen
Her er rørene som går ned til kraftverket og huset på siden er bryggerhuset. Her gikk det ann å få seg en dusj eller få vasket klærne.

Så til slutt har vi broa over til oss hvor en ser litt av taket til høyre.

                                          Håper dette har vært en liten reise i vårt paradis:)

                    Fin dag til alle. Klem
 

mandag 26. mars 2012

Nye naboer:)

 I dag våknet vi til et leven uten like og gjett hva det var? jo 8 kanadagjess og 2 stokkender + en hvit og svart and helt alene:(  Jentene ble helt ville og ville gjerne opp å se, Kaia løp rett ned mens Gyda måtte se først hva dette var.
Det er koselig at de valgte hyttjern og håper de blir, jeg syns det er veldig koslig med litt liv.




 
Resten av dagen gikk med til å male veggen der vi skal ha loppis til sommeren. 
Vi har kommet ganske langt, fått ryddet og gjort det rent. Nå har jeg bare og finne ut hvor jeg skal ha de forskjellige tingene   Det sto mye igjen etter forrige eier som svenske bøker og gamle blader fra 30 tallet. Noen møbler som vi ikke har plass til og noe vi har arvet. Dette kommer jeg tilbake til når jeg begynner og skal sette på plass. Da blir det bilder og litt om hvordan jeg tenker. 
                                           Ha en fin kveld. 
                                                                                       
                                                                                         Klem                 






 

Hei venner!

Ja, nå er jeg her igjen:) Vi har hatt besøk uken som var, noe som har vært veldig koselig. Det ble mye god mat og godt drikke, været har vært på parti med oss så vi har vært mye ute.
En dag dro vi opp til plassen vår hvor det er rester etter gamle gårder og jordkjellere. Så oppdaget vi en jordkjeller som lå gjemt bak og under noen trær, dette er så spennende og tenke på at for ca 100 år siden var det folk som bodde her. På toppen var det en herregård så lå alle torpene rundt omkring som hadde hver sin jordkjeller.Jeg har alltid vært fasinert av trær og dette er det mange av rundt disse gamle plassene. Her er et grantre som har stått i blåsten så greinene er blåst bort på den ene siden.
Tenk hva det har opplevd:) Jeg kan ofte stå eller sette meg ved et stort tre og bare tenke. Etter å ha lest endel bonderomaner kan jeg liksom se hvordan det kansje har vært her.
Her finns syriner, brudeslør og er jeg heldig finner jeg en staude eller to. Disse får plass i bedet mitt og blir stelt godt med.




Som dere alle vet fikk jeg et tre over meg og dette har medført at balansen ikke er helt god. Så dette jobber jeg med nå og her er treningsplassen min


Ulent terreng hvor jeg må bruke kroppen min på en helt spes måte. De første gangene var kroppen helt ødelagt og kjempestøl. I dag går jeg denne turen og kroppen bare koser seg + at benet ikke er vondt:)
Men det er ikke bare vi mennesker som trives, for hundene de løper og jakter.
Vekten går ikke så mye ned men fettet blir til muskler.
Når dere nå ser disse bildene tenker dere sikkert hva er det som har skjedd her? Jo her har de hogd med hard hånd for prisen på tømmer er høy nå. De trærne som står igjen er til fugler og spes hakkespetten.

Som dere skjønner er det mange muligheter her og vi koser oss veldig. Spes nå når våren kommer og det blir lys og den gode lukten av jord. Små spirer som kommer opp og alle løkene en satt i fjord.
Håper dere alle får en fin dag og kjenn etter det er vår......
                                                                                           Klem


fredag 16. mars 2012

Jentene våre gjennom et år:)


Her er Gyda 8 uker og veldig sliten etter negleklipp og et varmt bad. Hun hadde 11 søsken hvor de var sammen alltid. Når vi tok henne hjem var hun kjempesnill og nøt freden og roen.



Kaia er også 8 uker her og vi skal hente henne hjem. Hun er vant til å være i hundegården med mange andre hunder, syntes nok det er litt rart. Nærkontakt med mennesker er ikke det hun er vant med. Men den lillejenta som skulle være med oss hjem og fikk sitt eget håndkle så ut til å kose seg;)
  
Det var kjærlighet ved første blikk og et godt vennskap og trofasthet ble til akkurat da.

 Disse bildene taler for seg:)Kaia og Gyda storkoser seg med Mikaela og Markus.




Her er mormora og tjejene alle koser seg når hun kommer på besøk.

Ja, tenk nå er begge jentene 1 år og den tiden har gått fort. Vi har vært på mange utstillinger og Gyda har fått mange premier og Kaia noen.
Alle her koser seg og er venner:)
Ha en forsatt fin dag. Klem.



torsdag 15. mars 2012

Beveren som nabo.

Her finner Gyda et påbegynt beverdemning noe som var veldig spennende.Rett over på den andre siden ligger huset. Dette bygget ligger 100 meter fra huset og det er stor aktivitet der. De hugger ned bjørketrær og spiser barken så naboen må kle inn trærne plast. Når en ser rundt om ser en endel trær som ligger nede og beveren har bare spist litt.
Noen trær drar de med seg ned til huset og tar av barken noe bygger de videre med mens noe slipper unna
Her er badeplassen
hvis en vil være alene og bare nyte det rene vannet.

Litt lenger nedover elva finner jeg en stubbe med 2 spennende sopper. Den ene har helt fantastiske farger og lå så fint på stubben.


Den andre satt så fint på stubben og begge var helt skjønne og bare se på de fargene:) Jeg blir fasinert av alt det naturen har av farger og hvor mange nyanser det er.
Her har jeg tatt bilde av et nedfalt tre som har ligget en stund. det vokser små grantrær på det og sopp fra året før. Inni denne skogen er det en trollskog det er vilt og det har ikke vært folk her på mange år. Ca 200 meter lenger opp skal det ligge et gammelt torp, så til uka blir det lunsj der. Dette er noe jeg gleder meg veldig til, her kan en finne mye spennende:)
                                                                       Kos deg resten av kvelden.
                                                                                                  Klem

onsdag 14. mars 2012

Byen vår

I går tok vi en tur over veien for å hogge ned et tre som hadde veltet. Da så jeg byen vår fra en helt annen vinkel. Så oppe på høyden ser du litt av de små husene alså torpene som blir brukt som hytter.

         

             

Kraftverket >
Her lages det strøm noe som som er blitt gjort i ca 50 år . Ved broen ligger demningen hvor det blir sluppet ut vann som går i gamle rør til kraftverket. Det finns fire sjøer til som alle er regulert. Strømmen som blir produsert selges ut på nettet.


                                                          Smia>
Her jobbet verkets smed og i dag står det en jernhest som gikk på diesel her som ble bygd i Nordmark tidlig 50. Dette er en erstatning for hesten . (bilde kommer senere) Dette huset har stått uberørt i ca 45 år og det er mye historie bak disse veggene.

Her ser dere elva og to gode venner
som elsker og holde på. De hopper fra stein til stein, mange nye lukter av dyr som har passert. Vi har funnet rev, elg og rådyr møkk og litt lenger ned har beveren bygd et stort hus. ( kommer i morgen)




Siste bilde som viser Starsjonsbygningen og det gule er skogvokteren sitt. Det var litt om byn som vi elsker å være en del av og det er mye mye mer.... Klem

søndag 11. mars 2012

Vi elsker søndager:)

Lørdag og søndag er  "slappe av og gjøre hva du vil dag" Ekstra god middag med flaskevin.
Nå i helgen har vi vært rundt husene hjemme her, hatt Jon Gunnar + tjejerna ute noe som falt i smak. Vi satt i solveggen og bare nøt drypp fra taket og vente på våren.

Når kvelden kom hadde vi lest at det skulle være nodlys og kledde godt på oss å gikk ut. Ved broen har vi en felles krakk og her satt vi oss og ventet.... Stjernene lyste om kapp og vi så stjerneskudd men ingen nordlys. Det var vakkert med stjerner så vi satt en god stund og bare nøt.
Så kom søndag og våknet til sol, først skiskyting også til skogs.

På bilde sitter vi på trappen til godtorpet som ligger langt inni skogen. Her koser vi oss alle fire, jentene finner spennende spor og løper rundt og snuser. Her finns spor av rådyr, elg , rev og hare.
Som dere ser er det hogd ganske mye og vi kan se langt, alle lyder høres godt. Spes småfugler og vinden.
Gyda elsker spor og finner en pinne som Peo skal kaste:) Hun finner den alltid og kommer med den og sonn kan de holde på en god stund.
På veien hjem finner vi et grensemerke mellom Gustaf Adolfs og Nordmarks fogderier. Dette er pr i dag grensen mellom Hagfors og Fillipstad, tenk midt i skogen på en liten skogsvei!
Ha en forsatt fin kveld. Klem

fredag 9. mars 2012

Tilbake.

Hei, deilig å være tilbake til freden og roen. Taket er reparert og jeg kan slappe av, nå er det bare malingen som gjenstår.
Til Skjetten kjørte jeg Kongsvinger og her kjenner en seg nesten ikke igjenn.De har hoggd vekk det meste av skogen fra Torsby til Masterud. Da kommer det frem mange hytter som en aldri har sett før, små vann og mye annet som skogen har gjemt.
Det er rart når en kommer til Skjetten alle vil hilse og snakke litt. Mange Vil også ha besøk noe jeg unngikk denne gang. Fikk være med på håndballkamp hvor Mikaela spilte, jeg ble kjempeimponert hvor flinke de var.
Tilbake tok jeg Karlstadveien den er ca 30 min lenger men her er kjøtthallen i Tøckfors. Så ble det handlet et par steiker og kjøttdeig + godt pålegg:)
Når jeg kom hjem var velkomstkomiteen på plass, jentene hyler og hopper. Jeg blir rett og slett overfalt av kyss og viltre bitt, så en blir klissvåt og lykkelig over å kommet hjem.
Når vi sto opp dagen etter var det kommet 5 cm med nysnø og alle vårtegn var gjemt under snøen.
I dag skal jeg farge og klippe håret det skal bli godt. Gråfargen skal vekk, Mikaela spurte om det snødde for det så ut som jeg hadde snø i håret:) Skjønner dere:)
Nå skal vi ut å gå tur med jentene kansje det blir noen fine bilder!
PS på tirsdag hørte Per Ove gaupa rope på partneren sin og det var ikke langt unna. Så det er ganske vilt her, vi har sett ulv og rev +  bjørne bærs.
                              Ha en fin dag alle der ute. Klem