onsdag 29. februar 2012

Hei alle venner:)

Ja, nå er jeg tilbake og dere skal få høre en herlig historie som vi opplevde på mandag. Vi var bedt til naboen på middag og gledet oss veldig, for naboen vår har en hane inne. Den heter Ture og ser ut som et vandrene fargekart med fjær over hele kroppen. Og kommer løpene når en roper. Det bor en hund + 3 katter der også så her er det liv. Maten ble satt på bordet der hvor katten hadde lagt seg, vekk med den. Så kom Ture og ville ha kontakt, han hoppet opp og klorte. Noe hunden ikke likte å jagde den bort men da kom katten og freste til hunden. ja her var det liv, maten var kjempegod! kvelden gikk kjempefort for det dreide seg mye om dyrene.
Når vi kom hjem til jentene var vi enig om at det holdt med 2 stk hunder inne!

Dagen etter alså i går ble vi enig om at når skapet som vi holdt på å sette sammen var ferdig. Skulle vi ta oss en kjøretur til Skåltjern hvor jentene skulle få en ny opplevelse. Nye lukter er alltid spennende så blir de slitne på en god måte. Vi gikk en times tid og alle var fornøyde så vi tok en omvei tilbake. Da vi var langt inne i villeste skogen hoppet det fram en huelg også kom kalven rett etter den kom farsjøl. Vi stoppet og bare nøt... men så dukket det opp 2 kalver til, på alle de turene vi har hatt i skogen var dette toppen.
Noen bilder ble det ikke pga fotografen satt bare og nøt:)

I dag har nabokjæringene vært på HANDLEtur til Karlstad og den var fra kl 9 til kl 16 noe som tar på kroppen. Vi er innom alle butikker som har REA og jeg får innføring i hvor de har den billigste kaffen til hvor en får kjøpt alt mulig for ingen ting:) second hand.
Så nå sitter jeg her og tenker hvor billig denne har vært og hvor mye jeg har fått kjøpt.
Til fredag legger jeg ut litt påskepynt som Monica selger eller Herr og Fru krimskrams. Her kan dere bestille og mailadressen kommer da.
Ha en kjempefin kveld. Klem.

lørdag 25. februar 2012

Alene igjenn

Nå er det stille i Dagverkstugan og vi går våre turer. I dag var været helt topp så vi dro et stykke oppi skogen. Det vi møtte der var at skogsveien var dekket av flis, skogsmarskinen hadde vært der og ryddet bort all haugene med greiner.

Da var det 2 stk som jublet!! nå kunne vi hente med tilhengeren så hønsegården blir ny for hønene. I slutten av mars kommer det 4 nye leieboere  (dvergkochin en rund og svulmende høne med en fyldig og dunet fjørdrakt) noe alle gleder seg til. Blomstebedet skal også bli fylt opp+ jordbæråkeren.
På toppen ligger det et nedlagt gård og den må ha været stor. Her finns det grunnmur fra et stort våningshus og rundtomkring ser man at det har vært husmannsplasser. Litt gjemtbort fant vi jordkjelleren, det er alltid spennende å finne steder som ligger litt gjemt bort. Neste gang skal jeg rydde og se om jeg kommer inn.
Når vi kom hjem fikk hønene seg et vårbad noe de setter veldig pris på. Her kaster de flis og jord over seg og lager et hull hvor de forsvinner i...
I morgen skal vi på hundeutstilling begge jentene skal vise seg frem:) Så i dag skal det klippes klør og en liten tur i dusjen.
Ha en fortsatt fin helg.

onsdag 15. februar 2012

Sol og mye frisk luft!

I går når vi gikk kveldstur var det stjerneklart og det var lysere enn vanlig. Tror aldri jeg har sett så mange stjerner og vi bestemte at hvis det var klart i morgen skulle vi på tur.
Ja, solen skinte og himmelen var lysblå:) Sto tidlig opp og pakket sekken med pølser og tilbehør.Tok bilen litt innover i skogen og fant en snøskuterløype som vi fulgte. Men her blåste det så veldig at vi valgte å gå tilbake og dra litt lenger ned.
Her fant vi en perle inne i en vik i Elgsjøen DER var det, her hadde snøen og vinden gjort det helt til vår. En liten flekk uten snø og tørt her var det lunt å godt.

Her satt vi oss og bare nøt solen + maten noe som gjorde godt for alle 4.

Isen var trygg og god så vi gikk en tur utover for å se hvor vi faktisk var på Elgsjøen og oppdaget at den var mye større enn vi trodde. Etter at vi kom tilbake til leirplassen ville jentene hjem så de gikk til bilen og sto der:) Ja ja da var det bare å reise da og vi var enig om at det hadde vært en herlig dag.


Ha en kjempefin kveld. Klem

tirsdag 14. februar 2012

Gjør om bloggen...

Prøver bare å forandre malen på bloggen i dag. Så dette er bare en liten prøve...

lørdag 11. februar 2012

Solen skinner :)

Denne helga er det Rally Sverige alle bilene kjører fra Hagfors og endel tilskuere og sjåfører kjører forbi her. Så da tenkte vi en lang tur ut i skogen.
Det er mye å velge i av herlige steder og i dag gikk ferden opp ved Siristjernet. her er utsikten flott og i dag var det masse spor. Elg, mår, rådyr og mus noe jentene syntes var helt topp.

Kaia jakter og vi hører henne bjeffe nedi lia. Er det den riktige bjeffet løper P.O får å se om det kan være fugl:) I dag var hun veldig stille og det fikk vi svar på når vi kom litt oppi åsen. Da hørte vi hunder som hadde fått los og de bjeffet i over 1 time. Jentene likte ikke dette og holdt seg i nærheten av oss.











her er godjentene våre en sliten en og en som helst bare vil jage :)




Det ble en kjempedag og alle 4 var enige om at vi tar oss en tur i morgen. Da skal vi ha med pølser og brød, P.O skal lage bål og vi skal grille.

Når vi kom hjem koste Jon Gunnar og tjejerene seg i uteboden. Vi lot den stå oppe for det er lenge siden de har vært ute av hønsehuset. Som takk la de 3 egg :) :)

Så kjære venner nå senker mørket seg og middagen skal forbredes. Jentene skal få et stort kjøttfult ben å kose seg med, vi skal ta oss et glass god vin.
Ha en kjempkveld alle venner! Klem

onsdag 8. februar 2012

Englerommet.

Ja, nå er det endelig ferdig:)

Dette rommet ble ikke dyrt, møblene hadde vi og eller fått av gode venner. Malingen kom på 150kr noe som var på tilbud. gardinene hadde jeg på kjøkkenet i sommer og til sommeren har jeg kjøpt nye:) Speilet kom jeg over sammen med bilde på en avsidliggende loppis, bilde fikk jeg får 10 kr. Lampene i vindet har jeg brukt gamle skomakerlamper og heklet lampeskjerm. Vi har holdt på i 10 dager og nå er det bare noen engler som jeg ikke husker hvor jeg har lagt:)
Nå er det peisestua som står får tur og jeg har planene klare. Men dette kan ta tid får det er mye som må gjøres. Det skal bli sinterstensvegg med lys og akkevitt fra forskellige byer. Akvariet blir en øy rett ved vinduet og........ , Sinterstenene er avfall fra jernverket og vi håper de dukker opp når vi begynner å grave til våren. Innkjørslen skal bli litt bredere og ta bort og jevne ut så det blir plen. Nei nå må jeg gi meg. Håper at alle har en fin kveld. Klem.


tirsdag 7. februar 2012

Hei igjen:)

En ny dag og nye muligheter.....
Strøk nr 2 på speilet og så noen fine ord som skal settes opp på ovnskappen. Satt i gang med å strikke gardinbånd som jeg skal brodere blomster på. ( lyseblå med blåveis) Bilder av det som blir ferdig i kveld.
Nå litt om hønene og Jon Gunnar: man kan si mye rart om høner, mens hønene her har vær sin personlighet. Toraberger og Ronalda er to tamme og selskaplige høner, de kommer løpende når jeg skal fore. Hvis det er kjøttmat spiser de av hånden min og vil bli kost med. Toraberger setter benet på armen min så jeg skal klø henne på magen:) Jeg tar meg alltid god tid når jeg går og tar kveldstellet småprater litt og gjør rent litt. Strør strø på guvet og i verpekassene, de liker å ha det rent.
Blir det får kaldt ute trekker de innomhus...
Jon Gunnar har blitt mammagutt etter at de må være mye inne. Han tar kontakt når jeg forer eller rydder, stryker kroppen inntil benet og jeg kan stryke han litt over ryggen. Magda og Wilma er litt redde og holder seg mest inntil veggen og ser hvor tøffe de 2 andre er. Tror de er litt misunnelige:) Mat og rent vann får de 2 ganger om dagen + restemat noe de setter veldig pris på. Lørdag får de en boks mais som kos. De gir oss 3 egg nesten hver dag 2 brune og ett hvitt.
Så jeg koser meg veldig, Ha en fin dag alle venner og en god klem til alle.

mandag 6. februar 2012

Englerommet.

Nå begynner det å ta form. Vi er ferdige å male, så nå er det bare det artigstesom står igjen :) Det ble lysblå vegger med malt himmel den ene veggen der hvor vi skal ha sengen. Himmelen (av tøy) er ferdig og i morgen skrur vi den opp. Vinduskarmen fikk bli mørkeblå noe som ble kjempefint og englen fra Lisa passet perfekt
Av Magnar og Unni har jeg fått en engel som spiller trompet i tre, den skal henge over hodegjerdet hvor jeg har malt skyer. Jeg har malt et gammelt sybord og oppå det kommer et sminkespeil som vi fant på loppis. Det blir malt i sølv og hvitt noe som blir veldig spennende.
Så har jeg fått engler i alle varianter som skal få plass i hylleseksjonen + at P.O skal sette opp små hyller hvor jeg skal ha blomster og engler. På den andre langveggen limer vi opp bilde noen av dere har valgt ut:)

Dette kommer til og bli veldig spes og fint. Kun et elektrisk lys resten blir levende, har kjøpt litt mange på loppis og glemt at jeg hadde!
Håper at rommet blir helt ferdig til slutten av uka da kommer det bilder i alle vinkler:) Ha en forsatt god kveld, Klem

Utstilling.

på søndag var vi på utstilling i Mora. Kaia skulle stilles i utstilling for spettser. Her hilser kaia på Karex en av brødrene sine.

så kom Karilien broren og  Zaco pappan. Kaia fikk 1 plass og very good. Vi dro hjem kjempefornøyde:)