mandag 30. januar 2012

Sol sol sol......

I helgen gikk vi masse tur, P.O hadde jaktgutter på besøkog det ble mange fine naturopplevelser men ingen fangst. Jeg tok med meg Gyda, naboen og hennes hund vi  gikk vi fant oss en plass å sitte hvor vi drakk kaffe. Hundene løp rundt å snuste opp spor...
I dag bestemte vi oss får å ta en tur på nye veier, tok bare av en vei vi aldri hadde sett eller kjørt før. Det var godt måka og  vi endte i en rundkjøring, her var det nylig hogd og trestammene lå langs med oppover veien.
Nå kunne vi se langt rundt oss og hadde full oversikt.
Det var så vakkert der så vi bestemte oss får å gå et stykke til. På toppen av en topp lå et torp litt bortgjemt, dette ble får spennende så vi bestemte oss for å undersøke.
Dette var et drømmested både for mennesker og dyr,vi gikk et godt stykke innover bak huset. Her så vi tett skog, lange myrer hvor vi håper det finns multer på til sommeren.
Så til lørdag drar vi med pølser og brød + drikke i sekken og blir borte hele dagen. Her skal det undersøkes:) og jeg gleder meg. Jeg forelsket meg i hele settingen med roen, naturen alle de spennende sporene og alle mulighetene som finnes der.
Jentene fant noen spennende spor og begge forsvant inn i skogen å ble borte. Vi så Gyda etter en stund da løp hun med snuta ned i bakken og spora. Dette hadde vi aldri sett henne gjøre utenom når vi legger ut spor. Hun var veldig aktiv i ca 20 min og var helt utslitt etterpå.
Kaia er en liten jeger så hun holder litt lenger.
Så etter et par timer var vi fornøyde alle 4 og vi begynte på turen hjemover. Vi kjørte litt tilbake og forsatte videre på en måket kjerrevei:) Lurte på hvor vi endte hen og vi kom på veien mot Hagfors ca 5 km fra der vi bor. MORRO.

Vi var enig om at dette hadde vært enok en herlig dag. Klem

fredag 27. januar 2012

Hei igjen:)

det har vært noen stille dager her og lite å skrive om. Her er det skiftene vær så kroppen min oppfører seg vondt. Det vonde benet krangler, det vil helst bare være i ro men jeg vil gå på tur. Denne uka her har vi hatt besøk og i helgen er det 2 unge jegere som skal være med P:O. Nå sitter de på kjøkkenet og legger en plan for dagen, jeg hører latter så alle er ved godt  mot:)     i går   var jeg  ute en tur med jentene og så kom det en bil (noe som nesten aldri skjer). Den stoppet og fortalte at hun bodde i Sunnemo, rett på den andre siden av skogen ca 3 mil herfra. Der hadde ulven tatt naboens hund og for 3 dager siden hadde det gått 5 ulv over tomta! Så det ble en tankevekker! får her løper jentene ute til alle døgnets tider.
Kom inn fra en herlig tur sammen med en god nabo og våre hunder Gyda og Mysan. Var borte i 2timer og nå ligger Gyda på teppe sitt og er velidig sliten. Kaia og P.O har vært på jakt
Her er to gode venner ! Som venter på godis:)  Vi sitter på veandan til Sussane og lar jentene leke og løpe litt på egen hånd.
Ellers går dagene!
Det blir mye tenking på alt en har vært igjennom både på godt og vondt. Tankene kommer ofte når jentene og jeg er på tur alene, alle de fine turene jeg gikk når jeg bodde i steinspranget. Her bodde vi helt ved skogen og lekeplassen var rett utenfor døra. Det gikk en sti bak huset og som endte ved Skullerud og her lå det en pølsebu som vi kjøpte godteri i. På vinteren lagde vi en kjempelang akebakke (bobbane) hvor vi bygde opp doseringer der det var litt flatt.Og da fikk en opp farten så en slapp å gå av akebrettet. Fra du begynte å kjøre til en endte ved bua tok det ca 15 min, så etter ett par turer var det godt med litt gotteri:) Vi lagde noen snarveier opp så en brukte like lang tid opp som ned. Denne bakken ble brukt av alle og barn kom fra andre borrettslag får å kjøre:)
Håper dere får en fin fredagskveld:) Klem

tirsdag 17. januar 2012

Hverdagsliv.

Hei, nå har vi endelig kommet oss i gang med englerommet:) Sparklet og pusset vinduskarm noe som var en drittjobb. Ellers hadde vi besøk av solen en times tid og da benyttet vi det med å gå en lang tur. Slutt på brød, så jeg satt en brødeig mens vi ventet på omeletten.
I høst plukket vi endel tyttebær, noe ble syltetøy, noe kom i fryseren og 2 store glass fikk bare vann over seg og skulle stå til januar.
Å tenk det ble masse god saft og bær som vi sukkrer og har til middag, så blandet vi saften med sitronbrus og det ble fantastisk godt. til høsten når vi har plukket bær kommer de i jordkjelleren i vann og jeg får bedre plass i fryseren.  Saften var så god at vi lagde apretif, hadde litt vodka igjen fra appesinlikøren som vi satt på lørdag.
På dette bilde er apretifen og likøren som blir ferdig til påske, likøren er den beste jeg noen gang har smakt: den består av vodka, kaffebønner "helst sterke" vanijestang og vasket appelsiner. Her kan en velge om man deler de eller har dem hele. Lykke til:) Jeg kjøpte påkeliljer på torsdag og de skulle ikke vannes før bruk Men ved et uhell vannet jeg den, når jeg vannet den ved siden av også over natten kom det blomster... Ellers går dagene hvor vi hører ulveul i det fjerne og ser reven trasker over isen:) Ha en fin dag. Klem

søndag 15. januar 2012

God morgen:)

I går var vi på langtur og gikk i 1 time innover på skogsbilvei. Her var det mye fugleliv både smått og stort. Jentene var veldige aktive og skremte opp et orrfuglkull som fløy til alle kanter, Kaia bjeffet og Gyda bare sto der å skjønte ingen ting:)
Jeg har alltid vært fasinert av gamle trær og i går fant jeg et veldig fint.

Det var fult av kåter som vi lagde pynteting av når jeg var liten:) Husker godt at når vi var på vestlandet plukket vi og tørket dem. Så tok vi med de hjem og lagde julepressanger, noe som var poppulært var askebeger. Nesten alle røyket da......
Ellers gikk dagen med smørnig an poter Gyda sine var sprekt og hun ga tydelig ubehag, men når "pappan" fikk smurt med tjæresalve så ble det mye bedre. Så i dag blir det bare en liten tur rett oppi her.
Her sitter Gyda og venter på Kaia, det er ikke alltid at hun gidder å løpe så langt.
 I morgen setter jeg gang med englerommet, tar vinduene og karmer først. Ha en fortsatt fin dag. Klem

fredag 13. januar 2012

Litt til av naturen:)

En herlig tur, brødskive med geitost og varm kakao . Et kjempevær med varmegrader og da  ble disse bildene til.
Dette er jo naturen rundt der vi bor hvor vi ferdes mange ganger i uken. Her er jaktmarken hvor PO og Kaia jakter fugler, om høsten er det masse tyttebær her. Det er ikke rart vi trives her. God helg alle vanner. Klem

Naturen er bare herlig.

I elva ved huset stenger de vannet når naboen skal sanke strøm.
I går var det fullt av vann i elva men tidlig i morres
stengte han vannet og det dannet seg mange flotte vannkrystaller:)

Midt i 60 årene var vi på tur i skogen rett nedenfor huset på Lambertseter. Her er var det et stup hvor det hang istapper som dannet en slags hule. Dette fant vi ut måtte være det perfekte slottet som vi hadde lett etter, Vi hogde vekk noen istapper så vi kom inn deretter lagde vi et stort rom som vi lekte i. Det ble mange fine stunder inne i slottet vårt.

torsdag 12. januar 2012

God morgen:)

Ja, tenk i dag regner det..... Det er 2 varme og slapsete, så er det handledag. Vi drar og handler hver torsdag, da har jeg lagd meny for 14 dager. Dette sparer jeg endel penger på, for nå konser jeg om det jeg skal ha. Menyen består av 3 fiskeretter og MASSe grønnsaker.Jeg la ned endel brennesle og sopp noe som blir herlige supper. Tomater som er overmodne blir også god suppe så suppeposer er ut her:) Det blir bare hjemmelagd mat får nå har jeg så god tid og det er spennende å prøve ut forskjellige matretter. Her er det nesten bare lyst brød så nå baker vi brød av norskt grovt mel og korn. det kan få tankene tilbake til barndommen hvor pappa bakte brød og vi barna ventet på de første skivene med smør og blåbærsyltetøy:) Vi satt tett i tett og koste oss. men han bakte ikke bare brød, han kokte såpe og da dro han ned persiennene. Så luktet det gjær og vi fikk ikke ha venner inne.... Jeg hadde sikkert hørt at de hadde kaffedoktor og koste seg med. Så når mamma skulle på foreldremøte snakket de om alt det frøken hørte i løpet av skoleåret. Da fortalte hun at hjemme hos EN trengte de ikke doktor for de hadde kaffedoktor, mamma ble da helt rød og tenkte på meg:) Jeg kunne nok si mye rart! 
Nå blåser det masse og tempen stiger det blir glatt og vansklige gåforhold. Vi går en tur med jentene ved 20 tida for da sover de så godt utover kvelden.
I går satt vi i solveggen og spiste appelsin det var godt og varmt, i dag regner det og blåser  kuldegradene stiger. Det er ikke rart at det verker i armer og ben en blir nesten som pinocchio så det er ikke lett å gå når det er isete.
Ha en fortsatt fin kveld.

tirsdag 10. januar 2012

Nå er det kaldt.

I dag når vi sto opp var det - 15 og solskinn. Litt kaldt for lang tur men jeg har mye å gjøre inne, englerommet skal pusses. Jeg har valgt en isblå på 3 vegger og en litt mørkere på engleveggen. Har  malt små hyller som skal settes på veggen med blomster og engler på. Dette blir spennende:) har kjøpt 10 liter hvit maling, har tenkt å prøve og blande blå og male det rett på veggen. Håper at dette bli fint og ser ut som himmel med skyer:)
PO og jeg var på Klækken hotell og falt for denne himmelsengen så den blir kopiert. Veldig enkel: 2 gardiner og oppheng det er alt. Opphenget får en kjøpt på IKA til en billig penge og er du heldig finner en gardin som passer. Så her alle venner er den enkleste himmelen.
Nå er det 2 stk som venter på en liten tur i sola,  nå hører jeg Jon Gunnar gale etter mat og rent vann. Håper at det er varmt og godt hos dem.
Ha en fin dag alle venner:) klem

fredag 6. januar 2012

I dag når vi sto opp skinte solen og vi bestemte oss for en god tur med jentene. Litt sjokolade og farris så dro vi innover i skogen:) Det glitret og skinte helt nydelig i snøen, man føler at en eier hele verder og litt til.  Det var litt spor av rådyr og røyskatt og jentene snuste å lekte, mens vi sto og snuste inn den gode rene luften. Etter en god stund gikk vi hjemover og alle 4 var fornøyd med en kjempetur:)
Lunsjen også 1 time på øyet var helt fullkommet, da var man klar for litt ryddings og forbrede kvelden kos. Rekecoktail med hvitløksbrød og god

Før det må jentene få seg en tur ut og tenk det er måneskinn, vi trengte ikke bruke lommelykt. En blir litt vedmodig når en ser månen og snøen som glitrer i lyset. Spes. når jeg var barn og lekte ute i snøen og vi bygde snøhytter på baksiden av blokka.  etter mange dager med hardt arbeid og snøbyen var ferdig. Satt vi ute og tittet på månen og gledet oss til nyttår som vi skulle tilbringe i byen vår. Pølse + lompe var på menyen og alle som ville fikk være med. Vi skulle skrive GODT NYTTÅR med stearinlys:) ja vi drømte oss bort da og det kvelden glemte jeg aldri. Den kommer tilbake når månen lyser og det glitrer i snøen. Vi som vokste opp på Lambertseter i 60 åra hadde det bra, hadde ikke PC eller TV men brukte fantasien.

onsdag 4. januar 2012

Tur

I går gikk vi en lang tur og hundene storkoste seg, Kaia elsker og hoppe rundt på tuene (her er det grunt).
Men så fikk hun los og forsvant oppover i skogen, vi hørte masse bjeffing og Gyda forsvant samme vei. Det tok ca 15 min før de kom heseblesende tilbake, farta var en helt annen på vei hjem. Jentene var slitne og trøtte når vi kom hjem, så en god middag også natta....
Når vi våknet i dag var det helt hvitt ute så når jeg hadde spist frokost ville gjerne ut å gå tur. Ok tenkte jeg en liten tur før touren. Leke i snøen er topp Gyda under og Kaia oppå akte de nedover, løp opp igjen og rullet ned:)
Etter touren ble det en litt lenger tur, hvor vi så mange spennende spor. Vi syntes det er ekstra morro å se når det har snødd, det er lettere å se avtrykkene.
Jeg så jo ulv som gikk over veien her om dagen, trodde først det var en stor rev men så var den mye større. Fortalte det til naboer som også hadde sett den og det var ikke første gang...
I morgen skal vi til dyrlegen Gyda skal vaksineres og bli tittet på om alt er ok:) Så i dag forbreder vi henne på det he he.
Ha en fin kveld og kos dere med naturen. Klem

tirsdag 3. januar 2012

Godt Nyttår!

Godt Nyttår alle, her har hverdagen kommet tilbake. Og vi kan se tilbake på en fin jul og en herlig nyttårs feiring med familien. Vi var 4 genrasjoner hvor alle samarbeidet godt og bidro til felleskapet.

Nå sitter vi "alene " og jeg kan begynne å skrive igjen:) Noe jeg gleder meg til. Julen skal ryddes bort og frøene skal fram og i jorda. Jeg skal fortsette med oppussing noe jeg vil dele med dere. Tar gjerne imot gode råd og positive og negative tilbakemeldinger. Har mange ideer i hodet mitt foreksempel at vinduskarmen skal få en himmelblå farge lik veggen hvor englene skal henge. Har kjøpt tapet med skyer med de kommer opp på barnerommet i stedet blir liksom litt rotete. Skal male resten i isblå og lime opp et gammelt lærrets bilde av jesus som jeg har kjøpt på loppis.

de er 80x60Det er vanskelig og velge og begge blir litt voldsomt.

Rommet er klart til å bli malt og det skal bli gjort så fort vi får kjøpt maling. Håper på torsdag da drar vi til dyrlegen med Gyda , hun skal ha 1års vaksinen. Ha en fin dag folkens. Klem