onsdag 28. desember 2011

God Jul

Julen er snart over og hverdagen kommer tilbake... Her har det vært liv og mye familie på besøk. vi har kost oss med mye god mat + godt drikke. Snøen har regnet bort og varmegrader har gjort at det ser ut som tidlig på våren. Men vi har vært ute å grillet, godt en lang tur (uten is) og gjort i stand hønsehuset til nyttår. Jon Gunnar + hans tjejer er ute hver dag og bader i vedskjulet hvor de bader i sagflis og jord. De spiser alt av rester og nyter godt av at det er jul, og egg blir det:) I kveld kunne de legge seg i rent hus med rester fra ribba noe som er det beste de vet.
Inne har vi bakt risboller, pepperkaker, krumkaker og  brød. Mye god mat med tilbehør og et fantastisk dekket bord, både til frokost og middag det var Monica som sto for det:)
Jarle og Monica drver med salg av krimskrams på messer, så nå stikker alle nissegensere til nisser som skal selges neste år. Det blir litt brettspill også noe barna setter pris på, også forbreder vi oss til 18 årsdagen til Anne Marie. Den skal feires med brask og bram ......
Så nærmer nyttårsaften seg, da reiser Jarle og hans fam hjem. Lisa og Håkon + Tor Ivar tar over, da blir det stamp og shampis.
Så kommer hverdagen med nye oppussingsplaner: englerommet + gangen. Dette ser vi frem til og så ser vi frem mot lysere tider.
Klem til alle lesere.

mandag 19. desember 2011

Nå har fuglehuset kommet opp og fuglene elsker det. Her blir det servert solsikkefrø og frøblanding av beste sort:) I julen blir det nek med masse i. Einetre utenfor har fått masse lys og står der og bare tar seg ut, ved siden av står rudolf også full av lys. Bilene som kjører forbi titter og trekker på smilebåndet:)
Nå sitter vi og slapper av etter og ha hentet mamma. oppe i andre på et bord lå mammas julepressang et nydelig kjede men det var borte! Jo sa far det har hundene fått tak i og spist opp. Ja det er den 4 tingen som har gått tapt, først bankbrikka, så bankkort og masterkortet og nå julepressangen til mamma:( Håper det snart går over dette valpestyret og vi menneskene får passe på hvor de legger fra seg ting og tang.
I morgen blir det rydde og vaske englerommet til Jarle med fam kommer på torsdag. De skal pynte juletre og så blir det jul i Stenhuset.  Ha en fortsatt fin kveld. Klem

søndag 18. desember 2011

Hei igjen:)

Nå har jeg vært på Skjetten og fått unna alle julepressangene:) Noen fikk besøk men mange må nok vente til neste gang jeg drar innover. Turen gikk fort og greit, stoppet på Tøckfors å kjøpte litt kjøtt til jul. Det er billigere der og mye bedre kvalitet.
Dagen før dro vi til Karlstad og gikk lang tur rundtomkring langs Vanern. Der blåste det veldig og regnet pisket mot kinnet men når runden var gått , ble det servert te med hjemmelagde rundstykker.
Så kom vi hjem og her snødde det, noe som var greit "det er jo jul snart".
Nå sitter jeg i godstolen min og tenker på alle dere som leser bloggen min.Det kan bli litt rotete men sonn er det bare!! Nå  ligger 2 slitne hunder ved bena mine etter en fin tur oppi skogen. Vi skal ha pinnekjøtt til middag :) så alle leter etter pinner som skal være i gryta Kaia er det ivrigste:)
  I morgen skal jeg hente mamma, hun skal være her til over nyttår. ha en fin kveld alle venner. Klem

mandag 12. desember 2011

Julrtre henting:)

Ja, med varmegrader og duskregn :( dro 4 stk ut for å finne juletre. Vi hadde sett på et, men forrige år og år før det fant vi ikke treet igjen. treet var borte ellers så ser det annerledes ut med snø på:) Så nå visste vi hvor treet var og her er det....
Fint... Jentene syntes det var kjempefint, også hadde det så god lukt.
Ellers håper jeg at ikke all snøen forsvinner pga at barnebarna kommer mellom jul og nyttår. De vil ake og gå på ski på skogsveien og da trenger vi snø.
Det blir en folkerik jul, vi blir 8 stk på julaften og seneskifte til nyttår hvor vi blir 10 stk. Bare familie noe vi setter veldig pris på:)
Nå sitter vi slapper av, i morgen går freden til Karlstad hvor vi skal besøke venner. Ha en fin kveld og en herlig dag i morgen. Klem

julemarked

Vi dro avgårde til Fillipstad får å se og kansje handle litt. At et lite sted kan ha så mange lys og så mye mennesker. Hundene syntes dette var kjempegøy, nesa neddi bakken og halen høyt gikk vi rundt. Det var lite å kjøpe men alle inntrykkene gjorde sitt, hundene sov godt når vi kom hjem.
Når vi kom hjem sto det 2 stk som var skravlesyke utenfor, dette er liksom "landet" her går man seg bare en tur og håper at den en har tenkt å besøke er hjemme. Jeg har alltid hatt et ønske om å lage karamellpudding, min kjære ville opfylle dette så på lørdag satt vi i gang. Hønene legger egg som aldri før, så 8 egg var ingen ting:) PO satt i gang med meg som hjelper og gjett den ble kjempegod:) Så besøket vårt fikk pudding + et glass vin og mange herlige historier fra Mottjernshyttan + omegn ble fortalt. Nok en kjempekoslig kveld og vi ble liksom bedre kjent med miljøet rundt her.
Natta!
God morgen....
I går kveld når vi la oss var det minus 12 og nå når vi sto opp kl 8 var det + 2 og det regner. Det er skikkelig slapseføre og vansklig kjøreforhold. I dag skal Jon Gunnar og hans tjejer få komme seg litt ut noe de setter pris på. Da passer jeg på å gjøre rent der det liker de godt.
Ha en kjempefin  førjulsdag og ikke stress men ta dagen som den kommer. Jul blir det alikevel. Klem

søndag 11. desember 2011

Hei her er jeg igjen.

Ja, nå er det lenge siden sist. Her har det gått i ett med tur til Skjetten og 2 utstillinger. Vi har hatt besøk og pusset opp TV rommet. Noe som ble kjempefint og har tatt mye tid.
Det å dra ut på utstilling er ikke bare bare, her er det ofte et stykke unna så vi må opp tidlig. Den siste var i Arvika så vi måtte opp kl 6 og dro herfra kl 7. Det tok oss 2 timer og komme oss dit, så er det  finne seg en fin plass. Mye venting når en har 2 hunder som skal stille og begge må pusses på rett før de går inn. Gyda ble best i rase + at hun ble nr 2 i gruppa. Kaia gikk ikke videre pga halen som detter ned når det blir litt mye. Dette skal vi trene på... Hjemme var vi kl 18 og alle var fornøyde og slitne men en ting var vi enig om at dette vil vi fortsette med:)
Det som opptar oss nå er å få ferdig englerommet for TV rommet ble ferdig på lørdag og vi sitter her og er kjempefornøyde.

Her er hvordan det så ut før vi pusset opp. Dette er tatt fra samme vinkel som det første bilde.
Nå skal vi på julemesse i Fillipstad og shoppe litt. Det blir litt sosial trening for hundene. Ha en forsatt fin kveld. Klem