fredag 25. november 2011

Jordkjelleren og vaskeriet.

Her er jordkjelleren hvor jeg oppbevarer syltetøy, grønnsaker, poteter, brus+ øl. Her inne er det + 4 grader og maten holder seg veldig bra:)  Om sommeren er det godt og hente seg noe kaldt å drikke for den ligger rett ved siden av kjøkkenhagen. Den ligger på venstreside. Det lille huset forand har vært vaskeri og senere verksted. Det bodde en bundtmaker der i mange år og han lagde kurver og mye annet som han solgt og livnærte seg på. I dag har vi tenkt og bygge badstue for ca 10 meter bak renner elva, der skal vi bygge en liten kulp av stener vi finner i elva. Men først må vi bli fredige inne:) 

Nå sitter vi å slapper av etter en våt og blåsig tur med hundene. Vi har hatt besøk av Mart og Øyvind 2 som jeg har jobbet med i Ravnkollen. Når de er her blir det litt mimring og gamle gode kampsanger. Noen herlige timer i stampen med levende lys og litt godt drikke, så når en er fornøyd venter peiskos og mere sang. I morgen kommer naboene på norsk julemiddag og ris krem. Ha en fin helg og kos dere masse. Klem


onsdag 23. november 2011

Grovkjøkken

Her er bilder fra peisestua hvor vi skal pusse opp med sintersten. Skapene skal bort og erstattet med stein og akvariet som nå står på skjetten skal bli bardisk. Lurer på om jeg skal male eller beholde fargen som er? Dette rommet ble brukt til varmestue, hvor arbeiderne slappet av mellom øktene. Når vi var på visning første gangen var det dette rommet som fanget og begge fikk en innvendig ro. Sitte foran peisen med et glass vin og slappe av etter en lang dag i jobb.
Nå begynner vi å se en ende på det nye tvrommet, veggene, taket og vinduene er malt. Så til mandag drar vi til Karlstad og kjøper nytt gulv:)



mandag 21. november 2011

Jeg kom hjem fra Skjetten utpå ettermiddagen på fredag, jeg fikk gjort kjempemasse. Røntgen, førekort og fått unna nesten alle julpresangene:) Kjempefornøyd. Turen hjem gikk fort og greit, tok veien omTøckfors og Karlstad noe som tok 1 time lenger tid. Men på grensa i kjøtthallen hvor en får kjøpt kjøtt og pålegg i mange varianter alt fra bjørnebiff til slangekjøtt:)
Når jeg kjørte inn på tunet kom det 2 lykkelige hunder mot meg og en galende hane med sine trofaste tjejer, da er det godt å komme hjem.
På lørdag var det ganske fint vær, en skogstur til et sted vi lenge har hatt lyst til å se. Det første vi møter er en nedlagt gård som har vært kjempestor, jordkjelleren var der og mange ruiner som viste tydelig at det hadde bodd folk der. Utsikten var vakker og langt i det fjerne hørte vi orreleik:), dette var "trollsk ", gamle trær med skjegg, noe som hadde vært helt topp for barn og fortelle eventyr i... grønnfarger i alle varianter... ja rett og slett herlig! 
Når kvelden kom spiste vi en 3 retters og mye god vin til, så avsluttet vi med en kosestund foran peisen. God natt, i morgen skal vi på hundeutstilling.
Opp klokka 6!
 Alt er pakket og klart for en ny dag med mye spenning, " karlstad here we come".Ridehuset på 4H gården , hvor det var kaldt og mye godsaker (hestemøkk) som var tråkka nedi jord. Kaia som er hvit ble fort litt sort og Gyda som spiser ALT hadde nesa mer nedi bakken enn over :)
Hele showet begynte kl 9 og vi nr 22 og 133:( ja vi gikk tur, spiste, drakk kaffe, lo mye og tittet på alle de flotte hundene,149stk. Begge gikk til gruppefinalen så vi måtte vente til slutt og vi frøys og frøys... en liten tur i bilen for og bli tina opp. Så kom det store og  jentene var kjempeflinke, Gyda ble nr 3 og Kaia nr 4 i sine grupper.
Når vi endelig kom hjem måtte ALLe tines opp, under teppe og et glass vin. Det var 2 slitne hunder som sovnet på hver sin plass og var godt fornøyd med dagen. Og vi menneskene var veldig enig.

tirsdag 15. november 2011

Historien om Stenhuset.

                              Stenhuset 2011



Her er stenhuset som ble bygd 1910 av sintersten.
 Sintersten er avfallet som blir til overs når en smelter jern. Det blir en form for glass, noe som skyldes smeltingen med høy temperatur. Det blir forskjellige farger på steinen , alt etter innholdet i den opprinnelige jernmalmen.
De gamle hadde tross dårlige kår sans for detaljer når de bygde hus; i skillet mellom første og andre etasje har de lagt inn en bord av grønnskimrende sinnersten, noe vi synes er veldig dekorativt.
Her bodde det opp til seks familier, alle hadde bare et rom med vedspis, men alle hadde egen utebu og eget utedass. Under ser dere bilde av et av byggene med buer og dasser.

Fortsettelse følger til helga.





søndag 13. november 2011

I dag dro vi først ut i skogen på kosetur: knekkebrød med geitost og kakao. Været var både og men vi koste oss. Etter dette en time med sosial trening i Fillipstad hvor vi møtte mange spennende lukter og hunder:) Sluttet med pizza og vann noe alle syntes var kjempegodt.

I morgen kommer bilder og litt om huset vårt og det som er rundt oss. Her er det mye historie som jeg vil dele med dere. Ha en fin kveld.

lørdag 12. november 2011

Her er bilder fra den vakre naturen i Motjernhyttan, bare det gå tur å ta bilder og opplever naturen ,freden og roen.
Tenk hva naturen lager av former så fort det kommer litt kuldegrader og dis i luften.:)